Kristins vietnamesiske vårruller

Åsted: hjemme hos Kristin
Kokebok testet: Ingen
Porsjoner: så mange du vil. Vi spiste tre vårruller hver.
Gjester: Kristin og Ragnhild

Torsdags kveld var jeg og Ragnhild så heldige å bli invitert til Kristin på middag, og der sto det vietnamesiske vårruller på menyen. Det var dekket veldig fint på, med levende lys, avkjølt chablis i glassene og pent danderte grønnsaker. Ikke rart man får lykkefølelse av sånt!

Vietnamesiske vårruller skiller seg fra thailandske vårruller på den måten at de ikke er frityrstekte, men at innholdet og wrappingen er rått (bortsett fra kjøtt/fisk).

Det du behøver til vietnamesiske vårruller er:

1 pakke rispapir (dette er de harde, tørkede flakene som du finner i asiatiske matbutikker)

Diverse grønnsaker som er gode rå, som gulrøtter i små staver, salatblader og agurk. Asiatisk basilikum, mynte og koriander hører også med.

Proteinkilder kan være kokte/stekte scampi/reker og teriyakimarinert, stekt kylling. Teriyakisaus får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger.

Du kan også koke ris vermicelli og ha inni rullene. Kristin valgte noen som er formet som skruer.

Til vårrullene kan du servere forskjellige dipsauser, som sweet chili. Til scampirullene er det godt med en stripe hoisinsaus inni rullen.

Hvordan lager man så disse rullene? Jo, det første man behøver er en vid panne. Har man ingen vid panne, kan man risikere å lage temmelig vindskjeve vårruller. (PS. Kristin behøver ny og større gryte til jul).

Det vi brukte var en tallerken med varmt vann. Vi la flaket nedi og med en gang det er mykt, så fisket vi opp flaket (dette tar sekunder) og strakk det ut på tallerkenene. Det er seigt og limete i konsistensen, så hvis du ikke arrangerer det med en gang, så blir det bare til en klissete risball.

En annen metode jeg har sett brukt er å legge flaket på en tallerken og helle kokende vann over.

Når du har flaket klart, fyller du det med det du vil, bretter det sammen til en pølse og dypper det i saus før du gafler innpå! Flaket er selvlimende. Nam nam. Det føles både sunt og godt.

En ferdig vårrull. Beklager dippsausen på tallerkenen. Vårrull nr. 1 ble så rar at den nektet å bli tatt bilde av.

Reklame

2 kommentarer om “Kristins vietnamesiske vårruller

  1. I går hadde jeg resteparty, og da fikk jeg skikkelig dreisen på å fiske opp risflakene uten å krølle dem! Jeg kokte bare vann i vannkokeren og helte oppi en stor dyptallerken, og så slepte jeg det mye rispapiret rett over på en stor, rund tallerken. Og vips! Ikke noe krøll!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s