Eplekake for latsabber, hybelkokker eller begge deler

Latterlig enkel eplekake.

Denne eplekake er så enkel å lage, og krever så lite ressurser at den kan lages nesten overalt og av hvem som helst.

Idiotsikker er stikkordet jeg velger å bruke her.

Perfekt kake for deg som er så lat at du ikke en gang gidder å plukke epler fra trærne, men venter til de ramler ned av seg selv,  for å sette det på spissen.

Kaken er spesielt egnet til nybegynner på kjøkkenet, eller som kanskje i tillegg har et dårlig utstyrt hybelkjøkken uten boller og miksmaster.

Bonus er veldig lite oppvask og en veldig god, saftig eplekake.

Alt som kreves er ingrediensene, en kjele, en skje og en kakeform på 22 cm. Med andre ord, her kommer oppskriften på eplekakenes tilsvar på No-Knead-brødet:

Eplekake i en fart

Sett stekovnen på 180 grader.

Kaken er ferdig når den har løsnet litt fra kanten.

2 store epler.
Kanel
Sukker

Eplene har du dessverre har nødt til å skrelle og dele i båter. Nei, kjernehuset skal ikke med. Legg eplebitene i en skål og strø på kanel og sukker.

125 g smør
1 dl melk

Dette varmes opp nesten til kokepunktet. Trekk av platen og la det stå til smøret har smeltet helt.  Det bør ikke være for varmt, for da kan eggene du skal bruke i neste steg «koke»,  og du kan ende opp med små eggebiter i kaken din.

Om du ikke har vekt, så kan du bruke kuttemerkene på pakken når du måler opp smørmengden.

2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 egg 
2 ts bakepulver

Knekk eggene opp i gryten (du kaster selvsagt skallene og piller ut eventuelle eggeskall som havner i røren). Rør rundt med en skje. Mål opp sukker, hvetemel og bakepulver.  Ha alt opp i gryten. Rør rundt til du har fått en jevn røre uten klumper.

Smør en liten kakeform på innsiden (en form på 22 cm i diameter burde duge) og hell i røren. Den er ganske tyntflytende.

Legg eplebitene i røren, jevnt fordelt.

Stek kaken i 30 – 40 minutter på nederste rille. Kaken er ferdig når du kan stikke et ukokt spaghettistrå ned i kaken og det kommer opp igjen tørt. Har du gått tom for spaghetti, kan du se på kaken hvordan den ser ut. Den skal være ferdig stekt når den har trukket seg litt fra kanten av formen. Fargen skal også se bra ut (sjekk opp mot bildet jeg har postet).

Server lunken med for eksempel vaniljeis eller pisket krem. 

Bruk en skje og rør til det har blitt en glatt røre.

Reklame

18 kommentarer om “Eplekake for latsabber, hybelkokker eller begge deler

  • Nei, de bruker vel mye self rising flour der? Men det skal finnes ser jeg og det heter baking powder. Muligens har de det i større supermarked? Hvis ikke så kan du bare bytte ut melet i denne kaken med self rising flour. Burde funke det også 🙂 Om kaken blir flat kan du skrive en sur kommentar til meg 😉

  • Bor ogsaa i Australia og du kan kjoepe bakepulver paa Wollies eller Coles.

   Naar det er sagt, saa blir ting man baker alltid litt anderledes her syns jeg:-)

   Lykke til!

   Ellen

  • Hi, retired chef here.
   For 2 tsp baking powder substitute with 1 tsp baking soda.
   Or make your own using 2parts cream of tartar with 1 part baking soda.So 2 tsp cream of tartar and 1 tsp baking soda will give you 3 tsp baking powder.
   Baking soda= Sodium Bicarbonate
   Cream of tartar = Potassium Bitartrate.

 1. Denne kaka var super. fant bloggen din og ble sittende og lese masse oppskrifter. kjempebra. kom med flere oppskrifter!!! dette blir min favorittblogg

 2. Jeg sier meg dønn enig med Karl på denne. Utrolig kjekt å kunne lage en så enkel kake for meg som er student! Har du flere gode oppskrifter for oss hybelkokker og latsabber? :))

 3. virket supert!! Bomma litt på formen (28 cm hadde jeg) så den ble litt tynn, hehe, men smaken satt som et skudd.

 4. Gullfine eplekaka! Jeg gidder ikke lage andre eplekaker enn denne etter at jeg fant denne. Pleier jazze den opp med tørkede aprikoser i deigen og hakkede nøtter og/eller mandler på toppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s