Kyllingboller med kremet saus

Som vi alle vet, så er kyllingkjøttdeig billig. Veldig billig.  Mystisk bilig. Hvorfor? Tør jeg ikke tenke på en gang … Uansett, av og til rasker jeg meg en pakke fra kjøledisken. Spesielt de gangene jeg føler at kroppen behøver et avbrekk fra smør og fløte.

Kunne sikkert ha laget kjøttdeigen selv, men av og til så gidder man ganske enkelt ikke. I tillegg benytter jeg meg gjerne av unevnelige ting som sjampinjonger på boks og buljongterninger. 

Her er mitt forslag til hva du kan gjøre med pakken. 400 g kyllingkjøttdeig blir ca 12 boller, nok til tre personer:

Kyllingkjøttboller

Stek i panna til kyllingbollene har fått en fin farge.

400 g kyllingkjøttdeig
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 dæsj med Worcestersaus
1 knivsodd chili 
salt og pepper

Skrell sjalottløken og hvitløken. Ha det i en foodprosessor og hakk det i fine biter. Ha i kyllingkjøttdeigen og miks til det er blandet godt. Ha så i ett egg, salt, pepper og en dæsj worcestersaus (ca 1/2 ts).

Lag fine boller med to spiseskjeer. Stek i nøytral olje i en varm jernpanne på medium varme. Et triks for å få bollene til å bli helt glatte, er å dyppe skjeene i vann.

Når bollene er ferdig stekt, kan du lage en saus.

Jeg har to forslag:

En litt lettere saus:

1. kok ut pannen med litt vann. Å koke ut betyr at du heller i vann og koker det opp, mens du rører i bunnen for å få med deg alle godsakene. Spe med litt melk eller mere vann, tilsett kyllingbuljong (du kan godt bruke en terning) og jevn med maisenna til passe saus. Følg instruksjonene på pakken. La bollene trekke i sausen i ca 15 minutter.

Server med det du måtte ønske til. Poteter og gulrøtter er godt.

En kremete variant (favoritten):

En boks med skivede sjampinjonger, ta vare på vannet i boksen
3 ss creme fraishe
4 ss hvetemel
ca 4 dl melk
1 liten boks fond du chef (kylling) fra Knorr. Obs, disse er veldig salte, så ikke salt før du har tilsatt denne. Du kan også bruke fersk kyllingfond eller en kyllingbuljongterning. 

Stek sjampinjongene i samme panne som du har stekt kyllingbollene. Kok ut pannen med søet fra sjampinjonboksen. Tilsett hvetemel, spe litt etter litt med melk til passe saus. Tilsett kyllingfond. La kyllingbollene trekke i sausen i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper. På slutten av koketiden tilsetter du 3 ss med creme fraishe. Server!

Server gjerne kokte poteter og gulrøtter til. Ertestuing passer også bra til. 

Reklame

2 kommentarer om “Kyllingboller med kremet saus

  1. Sjampinjong på boks og buljongterningar? You’re a naughty, naughty girl. Eg styrer unna dei hermetiske sjampinjongane, men vil til min død forsvare din rett til å spise dei. 😉

    • Ha ha, takk skal du ha, Alt godt. Det mangler bare at de er stekt i margarin, så er skandalen komplett. 😉 (Ps, har alltid buljongterninger på lur i tilfelle jeg ikke har annet tilgjengelig).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s