With a Cherry on Top!

Kokebok testet: Ben & Jerry’s Homemade Ice Cream & Dessert book
Rett: Cherry Garcia
Hvor mange porsjoner: En god liter
Kokebok nr. testet: 27

Da Diplom is sluttet å produsere min favorittis, yoghurtis med kirsebær og sjokolade, ble jeg en smule fortvilt. Nykommeren med lakris var ok, men kunne ikke måle seg med favoritten.

I desperasjon kjøpte jeg en yoghurtis fra Hennig Olsen, med bringebær og melkesjokolade, i lønnlig håp om at den kunne dekke mine lyster. Til min store skuffelse var den bare helt blæhrg. For første gang i mitt liv kastet en nesten hel full isboks. Ikke med min beste vilje klarte jeg å presse ned den kvamle blandingen.

Gode råd var dyre! Hvordan få dekket mitt behov for kirsebæriskrem? Jo, Ben and Jerry, de to kjente iskremprodusentene fra USA, hadde løsningen med sin Cherry Garcia. 

I fjor, da jeg kjøpte meg en iskremmaskin, fikk jeg også behov for gode oppskrifter å ty til. Ben and Jerrys kjente jeg fra utallige søndagsbesøk på Seven Eleven og Cherry Garcia hadde jeg bare lest om, aldri fått prøvd.

Ben and Jerry’s Homemade Ice Cream and Dessert Book fant jeg oppskriften på denne ikoniske desserten, døpt etter sangeren i The Greatful Deads. I følge  Ben og Jerry så var det noen «dead heads» som sendte de et postkort med navnet på iskremen og overlot oppskriften til dem.

En ting å si om oppskriften er at basisen er veldig enkel. Det er ingenting som skal kokes, bare piskes. 

Cherry Garcia

0,75 dl vanlig sjokolade
0,75 dl søte kirsebær, delt i to og uten stein
2 store egg
2 dl sukker
5 dl kremfløte
2,5 dl helmelk

Obs, oppskriften er omgjort fra amerikanske mål, så den er ikke helt identisk med originalen.

Legg sjokoladen i fryseren. Ta den opp og høvle den i små biter. Sett bollen i kjøleskapet. Del kirsebærene i to og fjern steinen. Settes også kaldt i kjøleskapet til de skal brukes.

Pisk eggene eggedosis. Pisk så inn sukkeret, litt om gangen. Hell inn fløte og melk og pisk til det er blandet inn.

Hell blandingen i en iskremmaskin og frys den i følge instruksjonene til maskinen.

Når iskremen nesten har stivnet,  ca to minutter før den er ferdig, så kan du tilføre sjokoladen og kirsebærene. Frys videre til iskremen er ferdig. 

Ville jeg ha servert dette til Hellstrøm?: Nei. I alle fall ikke denne porsjonen med iskrem. Grunnen til det var at jeg falt for fristelsen til å eksperimentere litt.  Kremt. Iskremen ble derfor veldig krystallisert og kirsebærene fikk en litt rar konsistens. Jeg vet ikke om bærene skal bli sånn. Kanskje det er bedre å  bruke kirsebær som er lagt ned på glass med litt alkohol, enn helt ferske? Noen som har erfaring?

Karakter fra ekspertpanelet: Gud va godt! Sa Celinn, som normalt ikke spiser kirsebær.

Karakter fra meg: 6/10, men det er nok ikke oppskriften skyld, men kokkens.

3 kommentarer om “With a Cherry on Top!

 1. Vil tro det er noen tilsetningsstoffer som gjør at kirsebær på glass eventuelt holder på konsistensen fyrst. Jeg aner ikke, knapt brukt det selv. Like greit å lage iskremen selv da, når man ikke får tak i mer!

  Jeg er glad i is, men synes mye av det man får kjøpt er så altfor, altfor søtt. Og f eks jogurtisen med lime er jo tilsatt grønnfargede klumper som liksom er «limesmak», så det er jo forferdelig dårlig kvalitet. Stort kjøkken og mye penger – da skal jeg jaggu prøve meg fram på en iskremmaskin!!

  • Den joghurtisen med limesmak kommer fra samme produsent som står bak den jævlige isen med bringebær- og melkesjokoladesmak. Virkelig ikke god!

   En iskremmaskin tar faktisk veldig lite plass. Like lite plass som en medium kasserolle, faktisk! Dyr er de heller ikke. Men selvsagt, det er jo en ekstra greie da.

 2. Jeg hadde kanskje knust kirsebærene. Hvis man koker dem med litt sukker, så blir det mer som en sirup, som får konsentrert smak og lekker konsistens når den tiner. Ekte kirsebær (sure) passer veldig bra til å lage sirup av.

  Takk for en inspirerende blogg. Den Ben & Jerry’s-boka må jeg ha!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s