God som Gulrotkake!

Nybakt gulrotkake med ostekrem på toppen. Kan det bli bedre?

Den første gulrotkaken jeg bakte fant jeg oppskriften på i Donald Duck, og jeg bakte den antageligvis med god hjelp fra min mor. Hun tillot meg alltid å rote og søle ned hele kjøkkenet hennes da jeg var liten. På toppen av det hele så stakk jeg alltid av fra rotet og lot henne sitte igjen med oppvasken. Og hvis du spør henne nå i dag, så sier hun sikkert at jeg fortsatt gjør det … Kremt.

Gulrotkake er uansett fantastisk godt. Det er noe med den myke konsistensen på kaken, den deilige kryddersmaken og det syrlige, men søte fyllet på toppen som gjør at alltid må snike meg to biter når det blir servert. 

Oppskriften har jeg funnet i Familiekokeboka fra Gausdal og Alfsen. Jeg har gjort et par små endringer, som å tilføre litt mer krydder.

Prøv den! Den er veldig myk og saftig, og du kommer bare til å si mmm og herregud når du spiser den. Jeg lover.

Gulrotkake med ostekremtopping

4 egg
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts natron
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1/4 ts malt nellik
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl rapsolje eller annen olje med nøytral smak
5 dl revet gulrot

Glasur:

1 pakke philadelphiaost
50 g smør
125 g melis
1 ts vaniljesukker
Pisk eggedosis. Vend forsiktig inn alt det tørre, rør inn oljen. Hell røra i en smurt kakeform og stek på 180 grader i 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Min brukte ganske lang tid. Test den med en kakepinne.

Glasuren: Pisk kremost, smør, melis og vaniljesukker til det er luftig. Smør på kaken når den er blitt kald.

Reklame

7 kommentarer om “God som Gulrotkake!

 1. Jeg hater gulrøtter, men gulrotkake har jeg elsket siden første bit. Måtte smake på alt vi lagde på skolen, og jaggu – gulrot i kakeform går meget, meget bra.

  Høres ut som lik oppskrift jeg har fått, men ikke prøvd, men den har en vri: Limesaft i glasuren!! Fra flaske eller hel lime aner jeg ikke – vil tro begge deler gjør noe, kanskje til og med litt skall? Enda litt syrlighet og enda mer smak. Åh. Jeg elsker nesten gulrotkake.

  • Det kan hende at det er godt med litt limesaft i glasuren ja. Jeg anbefaler deg å bake gulrotkake snarest. Det er så innmari, innmari godt. Nigella Lawson sier at limesaft på flaske er like godt som ferskpresset lime … jeg har mine tvil, men det kan hende man ikke smaker store forskjellen i kokt mat.

   • Jeg har alltid ei flaske sitronsaft, gjerne økologisk nå når jeg har funnet det på Meny. Klart hele sitroner gir litt mer smak og fordelen at man da også har skall å bruke, men jeg synes det er undervurdert. Så jeg frykter ikke limesaft på flaske , bedre enn ingen lime. Og sitronsaft er bedre enn ingen sitron!!

    Jeg har ikke godt av å ha gulrotkake i hus 😉 hehe.

 2. Jeg elsker gulrotkake. Men det aller beste med den er selvsagt kremen. derfor lager jeg alltid dobbel porsjon av den. Føler jeg meg virkelig flink deler jeg kaken i 2 og har et lag med krem inni også. Skal en skjeie ut kan man like godt gjøre det skikkelig! God helg, Eva!
  AC:-)

 3. Lagde kaken etter oppskriften fra boken i dag, og det sto ingenting i oppskriften om at man skulle ha i oljen (sto i ingrediensene) og det sto at den skulle stekes på 200 grader i 13-15 min. Etter 15 min var min kake helt bløt (selvfølgelig…). Det må da være en feil med min utgave av familekokeboka? :S

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s