Enkel Nasi Goreng

Nasi Goreng - enkel wok med stekt ris.

Av en eller annen grunn har jeg en tendens til å kjøpe kyllingfileer som jeg lagrer i fryseren i påvente av ett eller annet prosjekt.  Av og til hoper det seg opp, fordi jeg også til dels er senil og glemmer at jeg allerede har 5 kyllingbryst liggende der fra før.  Den mest logiske løsningen på dette kyllingproblemet er selvsagt å finne nye måter å bruke de på. Denne gangen lagde jeg en enkel wok, nemlig Nasi Goreng. Nasi Goreng betyr stekt ris på indonesisk.

Må innrømme at denne retten ikke er spesielt sprek fargemessig, men den er grei å ty til når man skal bruke opp rester. For det bør man!

Nasi Goreng

2 porsjoner

1 egg
1 grønn chilipepper
2 vårløk
2 båter hvitløk
1 ss olje
1/2 ts salt
1 kyllingfilet
12 tigerreker
250 g kokt ris
soyasaus

Visp sammen egget og stek det i stekepanne. Ta ut egget og rull det sammen som en pannekake. Skjær den i tynne skiver.

Chilien,  det hvite på vårløken, hvitløk, olje og salt kjøres sammen til en jevn masse i food prosessor. Hvis du ikke har en food prosessor, så hakker du det bare veldig fint.

Skjær kyllingfileen i strimler.  Fres chiliblandingen i en wokpanne. Tilsett kyllingstrimlene og fres dem til de er hvite over det hele. Ha i ris og tigerreker. Stek til tigerrekene er gjennomstekt. Smak til med soyasaus. Anrett med omelettstrimler på toppen.

Enkelt og greit!

2 kommentarer om “Enkel Nasi Goreng

  1. Min erfaring er at man kan bruke kylling i absolutt alt man pleier å bruke kjøtt i, bare strimle det til å passe. Det ble ikke heelt det samme i taco med tacopose, men lager man krydderet selv så tipper jeg det blir bedre. Lasagne med strimler er digg osv.

    Jeg har sett krydderblandinger/ferdig ris? med samme navn, men det er jo så mye sukker og annet tull tilsatt. Interessant med strimlet omelett slik, høres jo absolutt mettende ut med egg, scampi og kylling.

    • Jeg synes rødt kjøtt er bedre enn hvitt da, men hvitt er jo best dessverre.
      Det var kjempemettende. Jeg brukte en hel kyllingfilet, men det ble alt for mye!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s