Delikate brownies med ostekremtopping

Kokebok testet: The Hummingbird bakery – kakeboken – av Tarek Malouf
Rett: Brownies med sjokoladetopping
Hvor mange porsjoner: ca 12 kakestykker
Vil jeg koke mer fra denne kokeboken: Ja! Anbefales til slikkmunnen.
Kokebok nr. testet: 25

Tarek Malouf kom på ideen om The hummingbird bakery i 2002, da han tilbrakte thanksgiving i Nord-Carolina. Etter å ha fråtset i muffins, banankrempai og eplepai lurte han på hvorfor han aldri hadde sett et bakeri i london som utmerket seg når det gjaldt tilsvarende godsaker. I 2004 åpnet han det første Hummingbird Bakery i Portobello Road i Notting Hill.

Jeg var faktisk innom denne butikken i Notting Hill i april. Jeg kjøpte ingenting, men det var en lang kø inne i butikken som selger de lekreste cupcakes. Mange av disse oppskriftene står i denne kakeboken, som du for eksempel får kjøpt på forlagets egne hjemmesider.

Oppskriften jeg valgte å teste er Brownies med sjokoladetopping. Jeg valgte å endre oppskriften litt (øke mengden med sjokoladebiter og nøtter, tilføre bakepulver og litt mer philadelphiaost i fyllet på toppen av kaken). Hvis du vil prøve den ekte oppskriften, så foreslår jeg at du kjøper boken selv 😉

Brownies med sjokoladetopping

5 egg
500 g sukker
120 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
100 g kakaopulver
250 g smeltet, usaltet smør
70 g hakkede valnøtter
70 g mørk sjokolade, grovt hakket

topping:

200 g siktet melis
75 g romtemperert, usaltet smør
30 g siktet kakaopulver
200 g kald kremost (type philadelphia)

Forvarm ovnen til 170 grader.

Ha egg og sukker i en stor bolle og pisk til det er lett og luftig. Tilsett melet, bakepulveret og kakaopulveret og pisk til alle ingredienser er godt blandet. Bland inn det smeltede smøret. Rør inn valnøttene og sjokoladen for hånd til det er jevnt fordelt.

Hell blandingen i liten langpanne, eller i en 26 cm rund form. Stek den i 30 – 35 minutter, eller til den er gjennomstekt. Hvis du vil ha mer klissete kake, kan du steke til den er fast på toppen men fortsatt har en myk kjerne.

Toppingen: Bland melis, smør og kakaopulver. Bruk gjerne en håndmikser og rør til det er godt blandet. Tilsett all kremosten og kjør til det er godt blandet inn og til glasuren er lett og luftig (dette tar ca 5 minutter). Ikke bland for mye, for da kan glasuren bli rennende. Smør dette på kaken når den er godt avkjølt.

Ville jeg ha servert dette til Hellstrøm?: Ja, Hellstrøm skulle gjerne ha fått et sånt kakestykke til kaffen! Jeg ville nok ha stekt kaken i en liten langpanne, men jeg hadde dessverre ikke en sånn tilgjengelig der og da.

Karakter fra ekspertpanelet: Kan jeg få oppskriften? Og jeg vil ha den sånn du modererte den. Fyllet på toppen var kjempegodt, sa min venninne Elin.

Karakter fra meg: 10/10. Nam! Ny favorittoppskrift på brownies.

Reklame

8 kommentarer om “Delikate brownies med ostekremtopping

 1. Den så supergod ut! Og jeg er imponert over deg som tør å moderere oppskrifter.

  Jeg er på kakebakekjøret om dagen, og i går ble gulrotkaken jeg har laget tre ganger nå omsider helt riktig stekt. Øvelse gjør mester.

  • Dette kommer med erfaring, som med alt annet. Jo mer man baker, jo mer kan man gjøre oppskriften til sin egen. Jeg derimot er imponert over din stamina når det kommer til å få ting helt rett!

   • Jeg er nødt til å være tålmodig. De fleste kokkeprosjektene mine har gått ad undas i det siste. Jeg er sånn kokk som må øve seg. Og jeg har skjønt at det ikke går an å stresse. Sett på fin musikk, hell opp et glass vin og gå systematisk til verks. DA blir matlaging gøy!

 2. Hvis det går feil hos meg, så er det fordi jeg ikke har lest oppskriften skikkelig og det skjer stadig vekk. Sukk. Ellers er det viktigste å stole på seg selv. Ser kaken uferdig ut, så er den antageligvis det.

  • Det er bare sååå mange lekre kaker i den, så jeg anbefaler virkelig et innkjøp. Den er faktisk ikke så dyr heller, 250 kroner tror jeg. Synes det er dumt at jeg ikke kan spise kake hver dag … Sniff.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s