Comfort Food – Tacograteng

I følge wikipedia er uttrykket «comfort food» brukt om mat som blir konsumert for å høyne humøret, enten det er nå å døyve triste følelser eller for å høyne nivået på de gode. Tacograteng er en sånn rett som det er enkelt å lage, føles lett trashy å spise – men er akk så tilfredstillende. Har nok noe med fettnivået å gjøre, tenker jeg.

Den gjøres atkinson-fiendtlig ved å konsumeres med nachochips til. Er du på low carb-kjøret, så dropper du selvsagt chipsen.

Tacograteng

400 karbonadedeig eller kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 boks hakked tomat
1 pose tacokrydder
1 boks Philadelphiaost
1 boks crème fraîshe
ost

Stekes på 200 grader, midt i ovnen.

Brun kjøttdeig, tilsett løk, paprika og hvitløk og la det steke med den siste tiden. Tilsett tacokrydderet (enten fra pose eller hjemmelaget), bland i hakket tomat. La det koke i 10 minutter.

Rør sammen crème fraîshe og philadelphia ost og bre dette utover bunnen i en ildfast form. Legg kjøttdeigmiksen over og strø revet eller skivet ost over til slutt.

Stek  i 20 minutter eller til osten er gylden.

Server med nachochips, grønn salat og guacamole til.

Kremete guacamole:

2 modne avakadoer
3 ss crème fraîshe
1 båt med finhakket rødløk (ca 2 ss)
2 båter hvitløk, finhakket
Salt, nykvernet pepper, eventuelt litt sitron

2 modne avakadoer moses med en gaffel, før du rører inn crème fraîshe  hakket løk og hvitløk. Smakes til med salt og pepper.  Legg en avakadostein i guacamolen hvis den skal stå en stund. Skal du oppbevare den i kjøleskapet, så dekk den til med plastfolie. Sørg for at plastfolien faktisk dekker overflaten, sånn at ikke noe luft slipper til.

PS. Grunnen til lite blogging i det siste er at jeg har vært ute og reist igjen, denne gangen til England. Har levd med delvis tomt kjøleskap i det siste på grunn av alle turene til utlandet. Snart reiser jeg bort på påskeferie også …

Reklame

2 kommentarer om “Comfort Food – Tacograteng

  1. Ah reiser og fullt kjøleskap er ikke greit. Virket som en fristende oppskrift, men jeg er i grunn litt lei taco. Kan sikkert fungere med andre krydderblandinger da!

    Og guacamole blir jeg ikke lei. Så enkelt, så godt.

    • Det smaker egentlig ikke taco av gratengen, bare vagt. Det er mer kremete, tomataktig med en krydrete ettersmak. I alle fall er det skikkelig godt, nam nam. Har spist restene til middag i dag.

      Et tomt kjøleskap setter stopper for kreativiteten, der er i alle fall sikkert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s