Suppen som omvendte meg …

Under oppveksten på Averøya ble jeg ikke akkurat overeksponert for linser og bønner. De eneste bønnene jeg hadde smakt var de som jeg ikke fikk pirket ut av «Meksikansk gryterett» fra Toro, og som bare smakte melent. Til og med bønner i tomatsaus  skygget jeg unna. Linser hadde jeg hørt om, men aldri spist. Jeg tror mine smaksløker fikk en beskyttet oppvekst …

Uansett, tidene har forandret seg og nå spiser jeg faktisk linser og synes det er godt!

Denne oppskrift fant jeg opprinnelig på Veganerliv, men har gjort gjort en del  endringer for å løfte smaken et hakk. Suppen ble så utrolig god at jeg faktisk har gledet meg til å gå hjem fra jobb for å spise restene til middag.

Jeg oppfordrer alle andre bønne- og linseskeptikere til å prøve denne suppen. Kanskje du også blir frelst på linser? Halleluja!

Vegansk linsesuppe med indisk tvist

2 ss olje
2 hvitløksfedd, hakket
1 løk, finhakket
2 gulrøtter, delt i fire på langs og hakket i små terninger
2 stilker stangselleri, delt i to på langs og hakket i små terninger.
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
 1 ts hot karri pulver
1 ts spisskummen
cayennepepper (smak til, ca en 1/2 ts eller mer)

1 boks hakkede tomater (gjerne med ekstra hvitløk)
3 dl kokosmelk
175 g røde linser
2 terninger med grønnsaksbuljong
6 dl vann eller mer om den blir for tykk.
smak til med salt

Pynt gjerne med koriander eller bladpersille

Blank løk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter i oljen.  Ha i krydder og rør det sammen med grønnsakene i pannen. Tilsett tomater, kokosmelk, vann og linser. Tilsett buljongterningen når suppen har kokt opp. Rør om av og til og la det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt.

Om du vil kan du pynte med hakket koriander eller bladpersille.

Nam!

Reklame

5 kommentarer om “Suppen som omvendte meg …

  1. Starten på denne suppen ligner pastasausen du ga meg i oppdrag å lage til pastaworkshoppen vår. Blir så god smak av de grønnsakene sammen! Og med kokosmelk og spisskummen er jo dette en sikker vinner. Jeg har forresten som nyttårsforsett å bruke (mer) spisskummen i maten min. Helt fantastisk, jo!

    • Ja, mirepoix heter faktisk blandingen av selleri, løk og gulrøtter. Veldig vanlig i den franske matlaging og det var sånn jeg fikk ideen til å bruke det i denne suppen. Anbefaler deg å prøve suppen. Yummy!

    • Ja, tusen takk for inspirasjonen! Suppen åpnet øynene mine for at linser kunne være kjempegodt. 🙂 Er åpen for å spise mer vegansk/vegetarisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s