Wilfa Svart – En anbefaling

Jeg er et kaffemenneske. Jeg har drukket svart kaffe uten noen melk og sukker siden jeg var rundt 19 år. Jeg husker til og med hvor ( og hvorfor jeg begynte å drikke kaffe.
Det var ikke behovet for koffein som lokket meg, nei da.  Det var nysgjerrigheten. Ingrid, mor til min bestevenninne Elin, kunne nemlig spå i kaffegrut. Og for å bli spådd i kaffegrut, så må man drikke kaffe. Jeg husker de første koppene jeg presset i meg i håp om at hun skulle se en veldig flott mann og mange penger i fremtiden min. Det smakte bittert og beskt til å begynne med, men etter noen kopper var jeg hekta – jeg var blitt en kaffedrikker.

Siden har det gått i mange sorte typer kaffe tilberedt på så ymse måter: kokekaffe fra kjele, pulverkaffe, mokkakaffe fra bialettikanne,  espresso fra maskin, presskanne og aeropress.

Jeg har gått fra Coop rød kokmalt kaffe, via Nevergood og diverse andre typer kaffe jeg aldri ble helt fornøyd med, til å kjøpe bønner fra kaffebrennerier som har pose med ventil og brennedato.

Jeg maler kaffebønnene mine selv og jeg veier som regel bønnene for å få likt resultat fra gang til gang.  Ja, jeg bruker til og med stoppeklokke og av og til veier jeg vannet. I takt med en økende matinteresse så har jeg også blitt veldig glad i ordentlig kaffe.

Til tross for alle metodene jeg har brukt for å få i meg min daglige dose koffein, så jeg har faktisk aldri eid en kaffetrakter! Ikke før nå, for nå har jeg fått sponset en som er utarbeidet av det norske firmaet Wilfa i samarbeid med Tim Wendelboe,  en tidligere verdensmester i barristakunst  som nå lager verdens beste kaffe i eget mikrobrenneri på Grünerløkka. Og når Tim Wendelboe sier at noe er bra, ja da tror jeg på ham. Kaffen hans taler for seg selv.

Wilfa Svart består av en vannkoker med temperaturregulering og «hold varm» funksjon. Vannkokeren har dl-mål og en anbefaling av hvor mange gram bønner du bør ha til 0,33 – 1 liter vann.

Den andre delen består av en kaffekolbe, som står under en filterholder med «flow-regulering». Ved å vri på denne reguleringen, kan du selv bestemme hvor sterk du vil ha kaffen.  

Med Wilfa Svart får du god kontroll på temperaturen. Vannet skal være 96 grader for at kaffen ikke skal smake bittert eller utvannet

Mange (de fleste sikkert) bruker den tomme kaffekolben til å helle vann oppi vannbeholderen til trakteren sin. På den måten vil det alltid finnes rester av gammel kaffe (det er fettet som blir sittende igjen) i trakteren din og etter en stund vil den nye kaffen din smake gammelt.  

Produktet anbefales i alle fall på det sterkeste fra denne bloggeren. Det tar kanskje et par minutter lengre å lage kaffen, men det er så absolutt verdt det for en ren, klar kaffesmak. Det skader heller ikke at produktet har vunnet pris for godt design.

(Bildene er tatt av Wilfa. For mer informasjon, trykk her.)

Jeg har forresten <a href=»http://bloggurat.net/minblogg/registrere/81e17bdf7d91c608e90c0098cb259d5f99f8ac54″>presentert bloggen min</a> på Bloggurat.

2 kommentarer om “Wilfa Svart – En anbefaling

  1. Nydelig, nå vil jeg ha enda en kaffegadget!! Jeg er sterk tilhenger av min mokkakanna da, og maler bønnene selv. Traktekaffe har alltid vært nødløsningen min, men KANSKJE denne gangen vil det bli god nok til min italienske gane? :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s