Enkel Chicken Khorma for to

Enkel og god chicken khorma

Denne er kanskje ikke like god som den du får på restaurant, for å være helt ærlig, men det er utrolig enkel å vispe sammen med det du har i skap og fryser. Fordelen med å lage selv, kontra å kjøpe på glass, er at du har full kontroll over ingrediensene.  Dessuten smaker det så mye bedre!

Lettvint Chicken Khorma

4 kyllinglår, utbenet eller 2 – 3 kyllingbryst.
50 gram klarnet meierismør eller ghee
1 medium løk, hakket
4 hvitløksbåter, hakket
15 g ingefær, revet
1 chili, finhakket.
1 toppet ss garam masala
200 g hakket tomat på boks
1 dl vann
2 dl yoghurt naturell
1 dl kokosmelk
 50 g cashewnøtter, malt eller finhakket/støtt i morter 
hakket, fersk koriander til pynt 

Fres løk, hvitløk, ingefær og chili til det er gyldent. Tilsett garam masala og fres i et par minutter. Tilsett tomat, vann og yoghurt. La dette småputre i 10 minutter. Tilsett kyllingen og la den koke i et par minutter. Tilsett kokosmelk og nøtter helt til slutt og la det koke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper helt til slutt. Dryss over hakket koriander før servering.

Chashewnøttene kan sløyfes fra oppskriften.

Server med basmatiris og nan til. 

4 kommentarer om “Enkel Chicken Khorma for to

  1. Hva er klarnet eller ghee?

    Så forresten veldig godt og overkommelig ut til hverdagsettermiddagsstressedager.

    • Sorry. Det var kanskje litt utydelig. Jeg mente klarnet smør (endret på det). Fremgangsmåte. Smelt smøret forsiktig i en kasserolle på platen eller i en skål med lokk på i microen. Når smøret smelter og skiller seg, vil du få et melkeaktig grums på bunnen og klar væske på toppen. Hell denne væsken forsiktig over i en annen kasserolle/skål, uten at noe av bunnfallet følger med. Dette er faktisk sunnere enn vanlig smør, i tillegg til at det tåler høyere temperatur. Ghee er indisk, klarnet smør. Du får kjøpt det på bokser på innvandrerforretninger 🙂

  2. Fristende! Kjøpte korma på glas sen gang og synes det var så rar lukt av den. Det er mulig den var dårlig? Husker ikke hvordan det gikk jeg. Men alt ferskt fra boks i det minste (kokosmelk er jo hermetikk), så burde det jo smake og lukte bedre enn glass og. Jeg må prøve!

    • Jeg synes de smaker litt lite og litt rart, de som er på glass. Jeg bruker å sprite opp med å tilsette yoghurt eller creme fraishe for å få litt mere kremete konsistens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s