Hvordan bake perfekte kransekakestenger

Fine kransekakestenger. Endelig!

Fine kransekakestenger. Endelig!

Det finnes to måter å mislykkes med kransekakestenger på. Den første er å bruke noe annet enn en god, gammeldags mandelkvern, den andre er å bruke for mye eggehvite. Begge deler gjorde jeg og resultatet ble begredelig. De så ut som noen hule krabbeskall.  En besøkende som kom innom mens jeg sto og studerte de eksploderte stengene, spurte om å få de med til bikkja …

Men, løsningen var nær og en reddende engel kom svevende via sosiale medier. Takket være at jeg la ut resultatet på Instagram (brukernavn evachr), så fikk jeg gode råd av Mats Høilund som er kokk og ikke har noe imot å dele sin viten med en stakkars mislykket kakebaker (følg han på @matshoilund på twitter eller matslhoilund på instagram).

Oppskriften til Mats er som følger:

kransekakestenger

500 gram mandler (jeg brukte de som de var, altså uskoldet)
5 bittermandel (kan sløyfes).
350 gram melis
2 eggehviter

Mal mandlene to ganger på mandelkvern, den tredje gangen sammen med melis (du kan blande det sammen i en pose).

Bland inn eggehvitene litt etter litt i mandel- og melismassen. Kna godt og lenge til du har en fin og fast deig. Deigen kan virke smuldrete og du tviler kanskje på at dette går, men den vil henge sammen til slutt. Tro meg. Den gjør det!

Jeg deler deigen i fire like store deler først, og så triller jeg ut hver pølse til tykkelsen av en god pølsefinger. Deles opp i så store biter som du ønsker.

Stekes på 170 grader på varmluft i 8-10 minutter, eller til de er blitt lysebrune under.

Bittermandel får du kjøpt i Sverige.

Kransekakestenger er veldig godt tilbehør til vaniljeis.

IMG_5498-Edit

Sånn kan det gå, første forsøk gikk i søpla.

En kommentar om “Hvordan bake perfekte kransekakestenger

  1. Takk for gode tips, skal se om de virker uten gammeldags mandelkvern. Jeg har kjøpt ny kjøkkenmaskin med grov mandelkvern på, av svensk type. Hils mor Sigrun:)

Legg igjen en kommentar