Blæhrg. Gult var ikke kult!

Kokebok: Wok – en samling av mer enn 100 grunnleggende oppskrifter.
Åsted: Mitt eget kjøkken

Gjest: Celinn
Kokebok testet: Nr. 4

Forrige lørdag var jeg ute og vandret på Grünerløkka her i Oslo og måtte selvsagt innom en butikk som solgte kjøkkenutstyr. I tillegg til masse interessante dippedutter, hadde de en del fine bøker fra Spektrum forlag til like fine priser. Jeg plukket med to stykker, hvorav den ene het Wok – En samling av mer enn 100 grunnleggende oppskrifter.

Et bilde av boken.

Vel, det var ikke noe godt valg, selv om det så veldig appetittvekkende ut på bildet i boka.
Alarmklokkene burde ha ringt når første steg besto av hele 6 spiseskjeer gul thai curry som skulle swishes i varm panne i to minutter før det ble blandet med 1 1/2 dl yoghurt og 4 dl vann. Litt vel mye veske?

Det ble en sur gul suppe, som etter to minutters koketid ble blandet med wokka løk, hvitløk, minimais og kylling. Skal man følge oppskriften til punkt og prikke, så skal man følge oppskriften. Selv om man helt fra begynnelsen har hatt bange anelser. Det er jo liksom det som er en del av dette prosjektet – Eva skal lære av mer erfarne kokker.
Konklusjon: uspiselig. Om man da ikke er spesielt interessert i sur mat.
 

Faksimile av boken. Det SÅ lekkert ut, ikke sant?

Celinn, som har woket en del mer enn meg, tok grep og sa at curry kan oppføre seg uberegnelig, men at det er håp!

Først og fremst hadde vi i en god del maizena for å tykne gryten. Vi hadde i en hel boks kokosmelk, to ss fiskesaus, 2 ss sukker, 1 kyllingbuljongterning og vanlig gul indisk karry for å runde av smaken. Det hjalp heldigvis og maten ble til slutt spiselig, om ikke akkurat apetittvekkende med den bæsjgule fargen.

Karakter: 5/10 (etter justering). 1/10 før den ble justert.
Ville jeg ha servert dette til Hellstrøm?: Nei! Hadde fått stryk på både smak og utførelse. Han ville ha snurret rundt på tallerkenen først, for å virkelig suge til seg det horrible visuelle utrykket, før han forsiktig hadde turt å smake på retten i redsel for å vansire smaksløkene sine.

2 kommentarer om “Blæhrg. Gult var ikke kult!

  1. he he. I aim to please. Det så virkelig ikke noe spesielt godt ut. Og i tillegg er jeg nok sikkert verdens verste matfotograf (men jeg har heller ikke fotoshop på den maskinen jeg bruker akkurat nå).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s