Det store kokebokprosjektet

Jeg har samlet kokebøker i sikkert tyve år. Min første kokebok var hjemmelaget og inneholder oppskriftene på de rettene min mor lagde og som jeg som 18-åring mente jeg ville savne mest da jeg flyttet hjemmefra.

Den inneholder oppskrifter på mammas pastasaus (stort sett biter av kjøttpølse, løk, kjøttdeig, tomatpuré og vann) og eminente lapskaus. Jeg har også klipt ut mange oppskrifter fra blader og også printet ut.

Men hva skjer med disse oppskriftene egentlig? Blir de noen gang brukt? Jau, av og til så finner jeg noe som virker inspirerende nok til å prøves, men stort sett lager jeg av latskap enten mat etter hodet, eller bruker oppskifter jeg har fått av venner og da på mat som jeg allerede har smakt.

Mange ganger har jeg tenkt at jeg skulle bli flinkere til å bruke kokebøkene mine, fordi jeg tror at de vil utvide horisonten min ganske kraftig når det kommer til bruk av krydder.

Derfor har jeg nå bestemt meg for å prøve minst en ny oppskrift i uken fra en av mine mange kokebøker (jeg har pr. dags dato 150 stykker) og loggføre resultatet.

Ønsk meg lykke til …

Reklame

9 kommentarer om “Det store kokebokprosjektet

  1. Dette blir spennende….kanskje du lager en Sigrun rett også her inne….så kan jeg som en gren av slektstreet ditt prøve den ut og legge den i min haug av oppskrifter….jeg er veldig glad i kokebøker selv og har i tilegg tatt pant på noen av mamma sine oppskrifter og selvfølgelig tante Ann Maries potetmelstopper er et must til jul ;0)…

  2. Jeg husker din mor lagde ei veldig god sjokoladekake til bursdagene…som hun pyntet med slike sølv perler…..utrolig hva man husker 25 -30 år tilbake i tid..( Bjørn elsker sjokoladekake og jeg er på evig jakt etter slike oppskrifter…Gleder meg til julekaker ala’ Margit Brattøy :0)

    • Ja, jeg vet eksakt hvilken oppskrift du sikter til! Jeg skal lage den i glutenfri-versjon når jeg kommer på øya igjen, og invitere deg til kaffe og kake 🙂

    • Ja, jeg har faktisk sett filmen. Det var først etter at jeg startet bloggen at jeg kom til å tenke på at hun gjorde noe lignende. Men det er en super måte å få blitt bedre i matlaging på og teste nye ingredienser. Og ikke minst å få bruke alle kokebøkene jeg har! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s