Limemousse – søtt, surt og friskt!

Limemousse, en forfriskende dessert.

Dette er en forholdsvis lett dessert, som passer fint for de som bekymrer seg litt over kaloriinntaket. Hele porsjonen tilsammen er 1200 kalorier (kcal). Hvis du er av typen som elsker surt gotteri, så vil du like denne. Passer perfekt etter et tyngre måltid. Eller, den passer perfekt å spise ellers også (veldig vanskelig å holde seg unna disse glassene som står i kjøleskapet  og frister en enkel sjel. Kremt.).

Om du klarer å fordele desserten på åtte personer (da må du bruke veldig små glass), blir det bare 150 kcal pr porsjon! Muligens kan den gjøres enda lettere om du bruker ekstra lett crème fraîche og søter limeblandingen med for eksempel sukrin istedet for sukker. Jeg er litt usikker på om eggehviter holder seg stive lenge med bare sukrin, så jeg tror jeg ville ha valgt sukker til disse om desserten skal stå litt før servering.

Limemousse

2 plater med gelatin
juice av cirka fire-fem lime (eller 150 ml)
180 gram sukker
2  medium eggehviter
2 dl lett crème fraîche
1-2 lime for å raspe over desserten

Bløtlegg gelatinarkene i kaldt vann i noen minutter.

I mellomtiden heller du limejuicen i et målebeger og tilfører kaldt vann til det blir 2 dl til sammen. Hell dette i en liten kasserolle sammen med halvparten av sukkeret. Bruk lav varme og rør til sukkeret har løst seg opp, før du bringer det til oppkok. Trekk så pannen av platen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de opp i den varme limeblandingen. Rør til sukkeret er oppløst. La blandingen stå til den er helt avkjølt.

Pisk eggehvitene til de er stive. Pisk  inn resten av sukkeret, 1 ss om gangen. Pisk videre til blandingen er fast.

I en annen bolle så kan du piske crème fraîchen lett, før du rører den inn i den avkjølte limeblandingen. Bland så dette forsiktig inn, litt etter litt, i de stivpiskede eggehvitene.

Fordel blandingen i små glass. Avkjøles i noen timer, til den er blitt litt stiv. Rasp litt limeskall over før servering.

Rekker til 8 små likørglass med mousse, eller til fire-fem litt større glass.

Reklame

4 kommentarer om “Limemousse – søtt, surt og friskt!

  1. Ganske mislykket konsistens på denne… Smakte ok, men stivnet aldri nok, og ble mer som suppe enn mousse. Ikke en oppskrift jeg vil prøve igjen 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s