Hjemmelagde knekkebrød, fordi vi fortjener det …

Hjemmelagde, grove knekkebrød.

Det er januar igjen …  Det er mørkt og kaldt, og i tillegg må man av med juletillegget man har opparbeidet seg. Ut med det gamle året og på med buksene som ikke passer, for å si det sånn.

Matlaging går gjerne i motebølger og nå er det populært å lage sine egne knekkebrød. De fleste matbloggere har sin egen oppskrift og nå får du min! Du kan justere ganske mye selv og lage dine egne frø- og melblandinger. Bare fantasien lager begrensninger. Jeg kommer i alle fall til å prøve nye varianter.

Grove knekkebrød

(rekker til ett brett knekkebrød)

2 dl havregryn
2 dl grov sammalt rug
1 dl gresskarfrø
1 dl solsikkefrø
0,5 dl linfrø
1 ts salt.

 

Klappeklappklapp.

3,5 dl varmt vann helles over frø- og melblandingen og røres sammen med en skje. La dette stå en god  stund og godgjøre seg før du fordeler denne klissete blandingen på et stekebrett med bakepapir på. Jeg brukte hendene til denne jobben. Hadde på et par latekshansker (100 kroner for 100 stykk på apoteket) og klappet de fint utover. Dryss gjerne litt maldonsalt på toppen for en ekstra piff.

Sett ovnen på 180  grader og stek i 20 minutter. Ta ut knekkebrødene og skjær de i passende ruter. Stek videre i 15-30  minutter til. Sjekk med jevne mellomrom så knekkebrødene ikke blir brent. Hvis de har fin farge, men fortsatt er myke, så legg knekkebrødene på en rist og sett de inn i ovnen igjen på 100 graders varme. Stek videre i 15  minutter eller til de er helt tørre.  De kan virke litt myke akkurat når de tar de ut av ovnen, men vil stivne rimelig fort.

Hvis du har varmluftsovn, kan du doble porsjonen og lage to brett. Disse kan du steke på 1. og 4. rille på 180 grader i 40 – 45 minutter.

Bon Appétit og så satser vi på at buksene passer igjen om ikke så lenge. 😉

6 kommentarer om “Hjemmelagde knekkebrød, fordi vi fortjener det …

 1. Oj så spennende! Tusen takk for at du la ut denne, det vil jeg prøve! Forresten også en veldig spennende blogg du har! 🙂

 2. Tusen takk for hyggelig kommentar. 🙂 Nystekte knekkebrød er så gode at de kan spises som snacks, så anbefaler deg å gjøre det. Er ikke vanskelig og man kan trikse og mikse litt selv i tillegg … 🙂

 3. Tror jeg skal prøve meg på lavkarboknekkebrød. Altså, minst mulig hvetemel. Klusser med magen og jula har vært hard. Men det ser jo kjempedigg ut da!!

  sv: høres ut som du trenger å gå på helsekost og kjøpe forskjellige teer der 😉 Mener alt av Celestial Seasonings og London tea&herb er koffeinfritt, ihvertfall godt merket. Og det er gode råvarer!! Elsker god te! Men rødfarger i teen, nei, det var drøyt.

 4. Tenkte jeg skulle ta meg en tur innom helsekost og kjøpe litt mer forskjellige frø og meltyper i dag også, så jeg skal sjekke ut de koffeinfrie teene du anbefaler, Veronica.

  Knekkebrødene ble fordøyd til frokost i dag og de mettet kjempelenge, i tillegg til at de tok lang tid å spise. Jeg liker ting som jeg ikke sluker i meg med en gang. 🙂

  • 😀 så bra! Jeg kommer ikke på flere merker i farten, men alt som er øko-fairtrade-helsekost pleier å smake mye bedre og har reinere innhold. Så leit litt og prøv deg fram. Spørr gjerne i butikk, jeg har fått anbefalt nye ting de har tatt inn som er «samme type». Jeg har så mye te i skapet nå at jeg har ikke handlet siden… sverigeturen før jul :P.. .Der og er det mye billig og bra, men igjen, du må nok på helsekost.

   Knekkebrød med fullkorn og frø osv er det beste jeg vet egentlig, men jeg prøver å ta en lavkarbouke nå. Tror det ble for mye «luftmat» som jeg kaller det, så jeg må roe ned på alt. Ble kotelett og snøfrisk-gryte nå 😀 Litt snøfrisk på tilbud (så jeg kjøpte to bokser jeg, må spises opp på to uker 😉 ), litt tomatpure, litt krydder. Trenger ikke mer!!

   • Ja, var innom helsekost i dag og kjøpte fra Celestial. Riktig god var den. Sugar Plum Spice het den, og er en sånn holiday special. Anbefales i alle fall. Takk for tipset 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s